HT&IF har en sentral rolle i Nordkappsamfunnet på mange måter og det er mange som identifiserer seg med klubben. I og med at vi er en breddeidrettsklubb er det mange som har et forhold til klubben og i og med at vi er et lite samfunn er det relativt enkelt å legge merke til oss som klubb. Det er en fordel for oss som klubb, men det påligger også et ansvar til oss som klubb. Alle skal ha det trygt og godt, alle skal kunne utvikle seg som utøver og trener hos oss, og alle skal kunne delta i våre tilbud. Dette er områder vi hele tiden skal ha i fokus, vi er god på de fleste av disse områdene og på enkelte områder kan vi alltids bli bedre. Vi skal alle ha noe å strekke oss etter. 

HT&IF har merket pandemien godt og vi har ikke kommet skikkelig igang med alle grener i klubben før i 2022. Alle deler av klubben markerer seg på sitt vis. Fotballgruppa har hatt en fantastisk rekruttering med målrettede tiltak mot barn og unge. Her har vi utmerket oss i Finnmark, og det er gledelig å se at June som leder i fotballgruppa formidler hva klubben har fått til gjennom sitt engasjement i fotballkretsen. Alliansen gjør en formidabel jobb med flerbrukshallen og vi har pensjonistene som gjør masse vedlikehold i hallen. 

Handballgruppa er godt i gang med sin sesong, med et helt nytt styre. Gruppa merket pandemien godt, og det ble større frafall en forventet. Det er skikkelig artig at vi igjen har et damelag, det er hele 19 år siden sist. Vi har også et herrelag som har spilt showkamper på hjemme og bortebane. Det at vi har dame- og herrelag betyr mye for rekrutteringen til håndballen.

Turngruppa er også igang og har også dessverre opplevd frafall de siste årene, likevel er også dem godt i gang. Turngruppa gjennomførte kretsturnstevne i år med glans. Det var også svært hyggelig å igjen kunne gå på juleoppvisning der turnerne får vist frem sine talenter. 

De siste årene har det vært lite aktivitet i klatregruppa, men det er gledelig at det igjen er aktivitet i gruppa. 

Så må det nevnes av vi ved årsmøtet i år fikk vi inn en ungdomsrepresentant i hovedstyret. Dette er et bevist valg fordi vi rett og slett må høre på ungdommen, og jeg synes Maria bidrar godt i klubben.

I forbindelse med frivillighetens år har Finnmark idrettskrets hatt en ordning der det kan nomineres kandidater til å motta en pris i ulike kategorier. Det er veldig gledelig at så mange fra HT&IF har blitt nominert. 

Så har vi gjort noe uvanlig i klubben. Vi er prosjekteier for Nordkapptrappa,  i samarbeid med Nordkapptrappas venner og Nordkapp og Omegn Turlag. Dette er et flott folkehelseprosjekt for både innbyggere og besøkende.

Vi gjennomførte også sommerskole etter skoleslutt i år for 1-3 klasse. Dette opplegget introduserte barna til de ulike grenene i klubben i tillegg til noen turer i det flotte sommerværet vi hadde. Takk til de som bidro denne uka, både barn og unge, og takk til Gjensidigestiftelsen som ga oss tilskudd slik at vi fikk gjennomført dette. 

Gjennom pandemien så kom Radio Corona på lufta med Andreas Børvik i spissen. Gjennom ulike lotterier har dette initiativet bringt inn nærmere 150 000 til klubben på vel 2 år. Helt fantastisk! Tusen takk til Børvik og hans hjelpere.

Alle medlemmer gjør en viktig og uvurderlig jobb i klubben. Og jeg tror den blir viktigere og viktigere sett opp mot den utviklinga som er i samfunnet og i verden for øvrig. Med jobben som gjøres i HTIF får vi folk i alle aldre bort fra sosiale medier og heller bruke tid på idrettsglede og folkehelse. Det skal vi fortsette med.

Det var gledelig at kommunestyret sørget for at nytt dekke  på Honningsvåg Stadion ble fullfinansiert. Konsekvensene av å ikke hatt en hjemmebane neste sesong ville blitt store i negativ forstand. Takk til politikerne for dette vedtaket. 

Alle gode medlemmer av klubben. Jeg ønsker å takke hver og en av dere for deres engasjement i klubben. Alle kan bidra med noe, noe som er viktig å få frem når vi skal rekruttere nye frivillige til klubben. 

Så er det på sin plass å takke næringslivet i Nordkapp for alle bidragene dere gir. Det er helt utrolig hvor rause dere er når det kommer forespørsel som fast sponsor, premier til lotteri og sponsing av turneringer. Uten deres bidrag kunne vi ikke hatt den drifta vi har og heller ikke de billige kontigentene vi har i klubben. Tusen takk til dere. 

Selv om det snart er jul og det blir litt mer fritid på de frivillige i klubben, så blir det ikke helt fri. Det blir endelig revy etter flere års hvile, denne er også lagd på dugnad og i tillegg til aktørene er det mange frivillige som stiller opp. Så arrangerer også klubben romjulsturnering 2.juledag, så da må vi også ta i et tak. Gleder meg både til romjulsturnering og turnrevy!

Så håper jeg de aller fleste har kjøpt lodd i supportergruppas julelotteri. Her er det flotte premier som alltid og inntektene går følgelig til klubben. Takk til supportergruppa som årlig gjennomfører påske- og julelotteri til inntekt for klubben. 

Oppsummert så skjer det masse i klubben, noe som vi ikke hadde fått til uten de frivillige og næringslivet. Ønsker dere en fortsatt fin førjulstid og en god jul og et godt nytt år! 

Julehilsen fra

Jan Morten Hansen

leder, Honningsvåg Turn & Idrettsforening